Asbab makan 4life.

Image result for riovidaRamai yang bertanya penulis, macam mana boleh tahu dan boleh jumpa produk yang boleh menyembuhkan penyakit kulit penulis dengan begitu cepat. Kawan-kawan penulis juga ada yang terkejut kerana selepas makan produk 4life dalam masa sebulan, perubahan pada kulit penulis sangat ketara perubahan berbanding sebelum ini.

Hampir 10 bulan penulis menanggung kesakitan dan kegatalan. Alhamdullillah akhirnya doa penulis, suami dan ibu bapa penulis akhirnya makbul dengan bertemunya produk 4life ini. Sebelum ini bermacam-macam jenis produk yang penulis gunakan dan makan, namun tiada kesan yang begitu drastik sehebat produk 4life. Rasa macam nak nangis jer apabila dalam tempoh makan 2 botol riovida sahaja di tambah dengan makan tranfer factor plus perubahan kulit penulis semakin membaik dari sehari ke sehari.

Ceritanya bermula apabila penulis pergi ke klinik Aishah untuk meminta MC. Penulis terpaksa mengambil MC 2 hari seminggu kerana penulis tidak mampu duduk dalam suasana aircond yang terlalu lama di pejabat. Doktor pada masa itu ialah doktor ganti. Doktor itu melihat keadaan kulit penulis dan beliau  suspek penyakit yang dihidapi oleh penulis ialah psiorisis. Dengar perkataan Psiorisis, penulis dah naik cemas. Langsung doktor membuat surat dan dirujuk kepada pakar di  hospital Sultanah Nur Zahirah. Doktor memberitahu keadaan penulis disebabkan oleh sel-sel badan tidak dapat saling  mengenali antara satu sama lain dan menyebabkan ia memakan sel-sel badan sendiri. Zaaaaaaasssssssssss…..!!!! Apabila doktor memberitahu begitu…Maha suci Allah telah memberi petunjuk pada penulis dan terus dalam benak penulis teringatkan Produk 4life. Kenapa penulis teringatkan 4life??? Ya… kenapa produk 4life dan bukannya produk2 lain? Kenapa bukan Elken?? (padahal penulis merupakan ahli elken…) kenapa bukan Shaklee?? (tengok banyak testimoni tapi xterbukak hati dan kurang yakin) Kenapa dan kenapa…. Itu kerana 4life adalah satu-satunya produk yang mendidik sistem imun untuk mengenali sel-sel yang baik dan sel-sel yang tidak baik.

Macam mana pula penulis tahu yang produk 4life itu mendidik sistem imun?? Penulis sebenarnya telah menjadi ahli 4life sebelum ini iatu 3 tahun

Trasfer Factor

Trasfer Factor

yang lepas dan sudah mendengar ceramah dari pihak 4life yang produk 4life ini mendidik sistem imun. Kes yang menyebabkan penulis menjadi ahli pada 3 tahun lepas kerana pada masa itu paltlet darah putih penulis berkurang dari sehari ke sehari. Hampir seminggu penulis berulang alik ke hospital untuk ambil darah dan cek platlet darah. Semasa pulang dari hospital, penulis ada melihat flayer pada cermin depan penulis berkenaan produk 4life. Lantas penulis tawakal untuk mencuba. Alhamdulliah keesokkannya platlet penulis terus naik mendadak. Pihak hospital pun terkejut. Sempat jugak penulis menjadi ahli 4life selama enam bulan…pada masa itu he…he…he…

Dan kini penulis datang lagi pada 4life apabila sakit. Apabila sakit cari 4life. Apabila sihat lupakan 4life…. !!!  hu..hu..hu…Lepas ni Insyaalah penulis akan menjadi ahli setia 4life kerana 4life telah menjadi asbab kesembuhan penyakit penulis untuk kedua kalinya.

Jika yang berminat dengan produk 4life ambillah no ahli penulis yang mudah diingat –8857733- Wan Juliarti Rahayu Wan Nawi ke mana-mana sahaja cawangan 4life diseluruh malaysia untuk sama-sama menikmati hidup yang sihat.

Maaf yer… penulis tak sempat nak fikir nak snap gambar masa keadaan kulit penulis yang tengah parah. Tapi Insyaa allah penulis akan berkongsi satu gambar sepupu kawan penulis  yang mengidap enzema dari kecil dan sudah sampai tahap psirosis yang makan riovida dan tranfer factor plus  selama 2 bulan dengan sukatan yang betul pada entri akan datang.

penulis- nikmat sihat sangat besar berbanding wang ringgit…..
Advertisements

Pulih Enzema dengan 4life

 

Salah satu krim doktor

Seperti yang dijanjikan sebelum ini , penulis akan tunaikan janji penulis untuk berkongsi pengalaman perit jerih mengalami penyakit enzema. Walaupun ia datang tidak sampai setahun, ia sangat mengajar  penulis apa itu nikmat kulit yang sihat.

Sebenarnya penyakit penulis ini telah dirujuk kepada pakar di hospital besar Sultanah Nur Zahirah. Penulis sudah berjumpa pakar di situ dan pakar di situ mengesahkan ia adalah enzema. Enzema penulis ini dikategorikan agak kronik.  Pihak hospital memberikan 2 jenis ubat gatal (putih dan kuning) . Putih di makan waktu siang dan kuning di makan waktu malam. 3 cream sapu  dan satu krim yang dijadikan sebagai sabun dan disapukan sekali lagi selepas naik mandi.

Untuk makluman pembaca sekalian, penulis hanya makan  ubat gatal. Itupun hanya 2 biji, Krim mandi tu hanya digunakan sekali dan krim sapuan sterioid langsung tidak bersentuh. Sebelum penulis ke hospital, penulis sudah banyak mendapat maklumat bahaya ubat-ubat tersebut dan ditambah pengalaman yang penulis alami semasa di kilinik swasta menyebabkan penulis tidak mahu menggunakan ubat hospital terutamanya krim steroid. Tujuan penulis berjumpa pakar hanyalah untuk mengetahui tahap keseriusan penyakit penulis. Tarikh temujanji sebelum ini ialah pada bulan 10, dan tarikh temujanji akan datang adalah 28/11/2015.enzema

Dalam tempoh temujanji ini penulis sedang mengamalkan produk 4life iaitu riovida dan tranfer factor plus. Kesannya sangat memberangsangkan dan dan kulit penulis membaik dengan begitu cepat. Bagi yang belum jadi ahli cepat snap atau salin dalam telefon bimbit nombor ahli penulis agar dapat membeli dengan harga ahli di mana-mana pejabat 4life seluruh malaysia. no ahli penulis tidak susah untuk diingati – 8857733 -Wan Juliarti Rahayu Wan Nawi.  Apa-apa masalah berkenaan nasihat berkenaan produk 4life dengan enzema insya allah boleh telefon penulis ditalian 011-10818631. Jika susah nak pergi ke pejabat 4life, penulis boleh tolong poskan.

Produk 4life agak mahal namun demikian ia sangat berbaloi kerana ia sangat cepat bertindak dalam masa yang singkat. Kepada yang masih mencari-cari produk altertif untuk enzema, penulis sangat sarankan makanlah produk 4life . Penulis berani  jamin anda tidak akan menyesal. Penulis yang makan tidak sampai sebulan sudah nampak perubahan yang sangat besar.

 

penulis-setiap penyakit ada ubatnya

 

 

Enzema tahap kronik!!!

Lamanya penulis tak singgah menjengah blog penulis ni..dah setahun rupanya.Sebenarnya bukannya penulis tidak suka menulis…namun ruang masa yang begitu terhad yang membuatkan penulis sedikit terlupa pada blog penulis ni.

cream cif

cream cif

Kali ini penulis ingin berkongsi masalah penyakit misteri yang tiba-tiba  dihadapi oleh penulis tahun ini iaitu tahun 2015. Penyakit ini dinamakan enzema. Penyakit ini juga dikenali sebagai penyakit ‘badang’  bagi istilah kampung. Kronologi penyakit ini bermula kerana penulis memakai produk Cif. Cif untuk menyental dapur dan sinki seperti gambar yang penulis kembarkan di sebelah. Selepas guna produk ini beberapa ketika, jari penulis mengalami gatal-gatal. Ingatkan gatal biasa, penulis pun mencarilah krim-krim di farmasi untuk hilangkan gatal tu. Aik…tidak juga mendatangkan kesan… tukar krim lain…. tak jadi jugak…. akhirknya pergi ke  2 buah klinik…siap ubat makan..sapu..dan cucuk… tak berkesan jugak..malah bertambah parah….. dari enzema bahagian jari merebak ke bahagian lain. Bahagian tangan…dan lengan dan mula bengkak….Gatal???? tak perlu nak cerita bab gatal…sangat gatal…sampai mengalirkan air mata nak tahan dari mengaru…

Nasihat penulis kepada yang belum mempunyai alahan atau apa-apa alergi yang sedang atau bercadang ingin memakai produk ini… berfikirlah 2, 3, 4, 5 kali. Banyaknya kena fikirnya….he..he…he… Ya..betul!!! Kena fikir banyak kali sebab apabila jika sudah menjadi enzema seperti penulis sudah tidak berguna lagi. Usahkan nak menyental guna cif tu….nak basuh pinggan…pun sakit yang amat apabila kena air. Belum lagi penulis nak ceritakan kesakitan-kesakitan yang lain.

Nasihat penulis untuk entri kali ini ialah jauhilah dari produk produk yang mempunyai hakisan yang tinggi. Betul produk ini sangat menyenangkan kerana dapur anda akan kelihatan kemas dan tiada sisa yang melekat kerana ia mudah tertanggal. Namun pada masa yang sama ia juga menghakis kulit anda dan bahan aktif yang terkandung di dalam produk ini akan meresap ke dalam darah anda. Darah anda menjadi kotor dan bercampur dengan bahan itu menyebabkan darah anda sudah beracun!!

Itulah yang terjadi kepada penulis…. sob.!!! sob!!!…sob!!! sob!!! 😦 😦 . Sedih sangat…!!! Apa tidaknya…kulit yang tiba-tiba elok bertukar menjadi merah … merekah..bersisik…menggatal…eh..betul ke…ayat menggatal…. he…he…he..abaikan…dan kekeringan. Apabila kekeringan..ia menjadi kesakitan tahap gaban. Sampai penulis tidak mampu membuat kerja rumah…kerana enzema itu. Kerja pun dalam seminggu penulis terpaksa ambil MC kerana kulit penulis sangat sakit apabila duduk di bawah teduhan aircond…ha..ha..teduhan….

Sekarang penulis sudah beransur pulih… dah 80% kesakitan berkurang dan proses pemulihan kulit pun hampir pulih sepenuhnya…apa yang penulis buat??? Tunggu penulis di entry seterusnya…..   saspen..saspen…. 😉

penulis- sungguh teruji..abapila Allah memberi ujian…demi ujian…