Kelengkapan Paip

Memlihi PAIP adalah sesuatu yang pasti bagi pembuat-pembuat rumah seperti penulis. “Di mana” paip  ingin dibeli , “Bagaimana” rupa bentuk paip dan “di mana” ingin menyesuaikan paip, “Berapa” pulak harga akan menjadi persoalan anda nanti sebagaimana yang penulis alami sekarang. Kalau cantik dan berkenan di hati, harganya pula membuat kita tidak tahan saku dan sesetengahnya sampai terbawa- bawa  ke  ke dalam mimpi pada waktu malam. ;p

Pening?? Jemu?? Bila agak-agak nak siap rumah aku?? Itulah yang akan bermain-main difikiran kita apabila perasaan setiap hari terpaksa mengadap muka jurujual barang kelengkapan rumah. Entah-entah jurujual kedai tersebut sudah naik loya tengok muka kita hampir setiap hari atau mungkin mereka sudah siap-siap  makan ubat tahan muntah sebelum kita datang!!

Bagi diri  penulis, penulis senang membeli di Kedai Aik  Hoe. Di manakah kedai Aik Hoe terletak? Kedai Aik Hoe terletak  di kampung Ladang.Penulis gemar ke sana kerana banyak pilihan yang boleh dibuat. Lihat saja  gambar di bawah:

Itu baru sahaja bahagian paip. Banyak lagi bahagian-bahagian lain yang amat mengujakan. kalau tidak percaya, pergilah sendiri ke Kedai Aik Hoe tersebut.

Selain Kedai Aik Hoe yang menjual perkakasan  kelengkapan rumah. banyak lagi kedai-kedai lain yang penulis pergi. Di antaranya kedai Boljui dan Kedai Insamadu yang terletak di Jalan Bukit Kechil.

Penulis: Rasa nak borong semua…. he..he..he..

Advertisements

2 thoughts on “Kelengkapan Paip

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s